laupäev, 13. september 2014

Šokolaadised pulgakoogid

Nädal aega tagasi tegi Gita esimest korda cake pops´e üheks sünnipäevapeoks ning need tekitasid külaliste seas väga palju elevust. 

Koogikesed pulga otsas võluvadki pigem rohkem oma välimusega kui maitsega, sest tegelikult on tegemist tavalise sidrunikeeksi tainaga, mis on kaetud glasuuriga ja kaunistatud meelepäraste kaunistustega. 

Meie arvates sobiksid pulgakoogid superhästi mõnele laste sünnipäevapeole, sest neid on võimalik väga uhkelt ja värviliselt kaunistada. Lisaks on need üpriski pisikesed (laste jaoks paras ports ;)) ning neid on mõnus otse pulga otsast süüa, ilma et peaks hakkama taldrikute ja kahvlite/lusikatega mässama.


Šokolaadiga kaetud pulgakoogid e cake pops


Tainaks läheb vaja:

80 g toasooja võid
80 g suhkrut
2 muna
80 g jahu
poole sidruni mahl ja koor (sellise väiksema)

Vahusta toasoe või suhkruga, seejärel eralda munakollased -valgetest ning sega need ükshaaval vahustades tainasse. Ühenda massi ka sidrunimahl ja -koor. Lõpuks lisa juurde jahu ning järk-järgult eraldi kausis tugevaks vahuks vahustatud munavalged. Jaga tainas pulgakookide vormidesse, pane kaas peale ning küpseta ahjus 200 kraadi juures u 10 minutit. Lase jahtuda.















Glasuuriks sulata endale meelepärast šokolaadi (meie kasutasime tumedat šokolaadi). Kasta pulk šokolaadi sisse ning kinnita koogipallikese külge.































Nüüd algab kõige raskem ja tüütum osa. Kasta koogikesi sulašokolaadi ja oota veidi kuni šokolaad on veidi nõrgunud pallikese küljest ning siis aseta see taldrikule tahenema. (Kui on võimalik, siis oleks muidugi parim kui saaks selle pulga asetada kusagile püsti, et šokolaad nõrguks allapoole ja ei tekiks šokolaadist äärt). Natukese aja pärast võid riputada koogile strössleid vm sarnaseid kaunistusi. Seejärel aseta koogid külmkappi täielikult tahenema.





















Pildid ei kukkunud seekord just kõige paremini välja, aga koogid ise olid seest mõnusalt pehmed ja šokolaadine glasuur krõmpsus vahvalt hamba all. Head küpsetamist! :)

0 kommentaari:

Postita kommentaar