kolmapäev, 17. september 2014

Brownie-toorjuustukook

Seda suussulavat kooki oleme juba mitmeks ürituseks teinud ning iga kord on seda kiidetud või retsepti küsitud.

Soovitame soojalt serveerida kooki hapuka toormoosiga ;).

PS. Sorri, et seekord pole pilte koogi tegemisest ja ka need pildid, mis siia said, pole just parimad, sest need said tehtud vahetult enne serveerimist, aga loodame, et elate üle :)

Brownie-toorjuustukook





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Põhi koosneb:

180 g küpsiseid (nt. digestive)
75 g võid

 

Brownieks on vaja:

150 g võid
100 g šokolaadi
3 muna
2 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1,5 dl nisujahu

Kreem tuleb hea, kui võtad:

600 g toorjuustu
200 g hapukoort
u 1 spl suhkrut

Katteks peale:

150 g šokolaadi (tumedat või piima või mõlemat segamini)
1 dl vahukoort

Alustuseks sulata või ja šokolaad ning lase segul natuke jahtuda. Vahusta munad suhkruga tugevalt vahtu ning lisa või-šokolaadisegu. Viimasena lisa jahu ja vanillsuhkur ning sega ettevaatlikult ühtlaseks. Pane segu 26 cm ümmargusse vormi ning küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit.

Põhjaks purusta küpsised (kõige lihtsam on seda teha köögikombainiga), sulata või ning sega need kaks kokku. Suru 26-sentimeetrise koogivormi põhja ning jäta tahenema (nt külmkappi).

Vahusta kergelt toasoe toorjuust (ei tohi vedelaks minna!!) ja sega suhkru ja hapukoorega.

Lõika jahtunud brownie-põhi väikesteks tükkideks ning sega toorjuustukreemiga. Vala saadud segu küpsisepõhjale ning silu ühtlaseks.

Katteks kalla vahukoor potti ning aja keema. Võta tulelt ning sega tükeldatud šokolaadiga kuni moodustub ühtlane mass. Lase natuke jahtuda ning kalla koogile. Oota kuni šokolaad on natuke tahenenud ning seejärel tõsta kook külmkappi. Kaunista marjade, füüsalite või muu meelepärasega. Serveeri koos hapuka moosiga (nt. vaarika) ;) Naudi, kuniks kooki jätkub!

























0 kommentaari:

Postita kommentaar